ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Dana Gîrbovan, președinte UNJR, consideră că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituțional președinte-ministrul Justiției, ar însemna renunțarea la democrația constituțională, iar odată deschisă cutia Pandorei se va deschide drumul spre disoluția statului democratic. Gîrbovan susține că într-o democrație constitutională, cum este România, nimeni, nici măcar poporul, nu este mai presus de Legea fundamentală și, ca atare, nu poate invalida prin referendum o decizie a Curții Constituționale. 


„Un referendum privind respectarea unei decizii a Curții Constituționale înseamnă renunțarea la democrația constitutională, specifică țărilor cu democrație vestică, și revenirea României la democrația „populară” de sorginte leninst-stalinistă, instaurată în România de sovietici dupa 1948. Revoluția bolșevica din Rusia din 1917 condusă de Lenin a avut ca scop clamat răsturnarea „orânduirii burgheze” și preluarea puterii in mainile poporului.

Statul care a rezultat a fost unul totalitar, care nu mai avea o separatie a puterilor (legislativa, executiva, judecatoreasca) ci puterea – se spunea – era exercitata de popor prin partidul comunist care era unic, care apoi, la randu-i, o exercita prin organele de partid.

https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Separation+of+P…

Dupa Lenin a venit Stalin la putere, care a desavarsit lucrarea acestuia. Unele actiuni "revolutionare" ale lui Lenin i-au parut extreme pana si lui Stalin, motiv pentru care a cautat sa le dea o oarecare forma institutionalizata, democratica.

Detalii despre acest subiect gasiti pe internet, n-am sa dezvolt acum”,  a scris Gîrbovan pe Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews