Dana Gîrbovan, președinte UNJR, consideră că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituțional președinte-ministrul Justiției, ar însemna renunțarea la democrația constituțională, iar odată deschisă cutia Pandorei se va deschide drumul spre disoluția statului democratic. Gîrbovan susține că într-o democrație constitutională, cum este România, nimeni, nici măcar poporul, nu este mai presus de Legea fundamentală și, ca atare, nu poate invalida prin referendum o decizie a Curții Constituționale. 


„Un referendum privind respectarea unei decizii a Curții Constituționale înseamnă renunțarea la democrația constitutională, specifică țărilor cu democrație vestică, și revenirea României la democrația „populară” de sorginte leninst-stalinistă, instaurată în România de sovietici dupa 1948. Revoluția bolșevica din Rusia din 1917 condusă de Lenin a avut ca scop clamat răsturnarea „orânduirii burgheze” și preluarea puterii in mainile poporului.

Statul care a rezultat a fost unul totalitar, care nu mai avea o separatie a puterilor (legislativa, executiva, judecatoreasca) ci puterea – se spunea – era exercitata de popor prin partidul comunist care era unic, care apoi, la randu-i, o exercita prin organele de partid.

https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Separation+of+P…

Dupa Lenin a venit Stalin la putere, care a desavarsit lucrarea acestuia. Unele actiuni "revolutionare" ale lui Lenin i-au parut extreme pana si lui Stalin, motiv pentru care a cautat sa le dea o oarecare forma institutionalizata, democratica.

Detalii despre acest subiect gasiti pe internet, n-am sa dezvolt acum”,  a scris Gîrbovan pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews