ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Dana Gîrbovan, președinte UNJR, consideră că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituțional președinte-ministrul Justiției, ar însemna renunțarea la democrația constituțională, iar odată deschisă cutia Pandorei se va deschide drumul spre disoluția statului democratic. Gîrbovan susține că într-o democrație constitutională, cum este România, nimeni, nici măcar poporul, nu este mai presus de Legea fundamentală și, ca atare, nu poate invalida prin referendum o decizie a Curții Constituționale. 


„Un referendum privind respectarea unei decizii a Curții Constituționale înseamnă renunțarea la democrația constitutională, specifică țărilor cu democrație vestică, și revenirea României la democrația „populară” de sorginte leninst-stalinistă, instaurată în România de sovietici dupa 1948. Revoluția bolșevica din Rusia din 1917 condusă de Lenin a avut ca scop clamat răsturnarea „orânduirii burgheze” și preluarea puterii in mainile poporului.

Statul care a rezultat a fost unul totalitar, care nu mai avea o separatie a puterilor (legislativa, executiva, judecatoreasca) ci puterea – se spunea – era exercitata de popor prin partidul comunist care era unic, care apoi, la randu-i, o exercita prin organele de partid.

https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Separation+of+P…

Dupa Lenin a venit Stalin la putere, care a desavarsit lucrarea acestuia. Unele actiuni "revolutionare" ale lui Lenin i-au parut extreme pana si lui Stalin, motiv pentru care a cautat sa le dea o oarecare forma institutionalizata, democratica.

Detalii despre acest subiect gasiti pe internet, n-am sa dezvolt acum”,  a scris Gîrbovan pe Facebook.