ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Genearlă de Protecție Internă (D.G.P.I.), serviciul secret al M.A.I., cunoscut ca „Doi și-un sfert”, are începând de luni o nouă conducere. Directorul D.G.P.I., colonelul Petru–Răzvan Măgură, și prim-adjunctul acestuia, locotenent-colonelul Lucian–Mihai Popa, au fost demiși luni din funcție, prin ordinul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela. Conducerea instituției a fost preluată de șeful Direcției Contrainformații, colonelul Tiberiu–Silviu Dumitrache, se arată într-un comunicat de presă al M.A.I. 

„Începând cu data de 20 ianuarie 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a încetat împuternicirea domnului colonel Petru – Răzvan Măgură în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă și cea a domnului lt.-colonel Lucian – Mihai Popa în funcția de prim-adjunct al directorului general al DGPI.

Cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, domnul colonel Tiberiu – Silviu Dumitrache, directorul Direcției Contrainformații, a fost împuternicit să exercite funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă a MAI.

Ofițerul are  o vechime de peste 14 ani în activitatea de informații și protecție internă și a ocupat mai multe funcții de execuție și de comandă în cadrul DGPI”, precizează comunicatul publicat luni pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne.