ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează în ședința din 7 martie cererea de pensionare a lui Crin Bologa, în prezent procuror șef al DNA. Magistratul are 51 de ani.

Secția are pe ordinea de zi „cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de domnul Bologa Crin Nicu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție”, anunță Ziare.com

„Sunt împărțit, așa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de polițiști... se vor vedea rezultatele acestea și munca lor de zi și noapte, asta te obligă să mergi și mai departe. Dacă nu aș avea semnale de la ei, aș renunța. Dacă era un eșec acest mandat, renunțam, fiindcă am destulă experiență și pot să mă duc și la pensie sau să îmi văd de treabă”, a declarat Bologa, în 2 februarie, la prezentarea bilanțului DNA pentru 2022, conform Financial Intelligence.

Bologa a candidat pentru un nou mandat la șefia DNA, dar Ministerul Justiției a propus pentru ocuparea funcției pe Marius Ionuț Voineag, potrivit ȘtiripeSurse..