ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi probleme pentru șeful Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, asupra căruia planează acum acuzația că a plagiat în lucrarea de doctorat.
 
Potrivit EVZ,  o  parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a șefului Direcției Generale Anticorupție, intitulată „Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, pe care a susținut-o în 2012, este identică unui fragment al unui articol cu titlul „Probleme juridice privind conținuturile negative din Internet" apărut în 2003, într-o publicație de speciaitate.

Mai multe pagini din capitolul VII al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniță, referitor la „Concluzii și propuneri de lege ferenda”, sunt identice cu cele ale secțiunii „Pornografia infantilă în internet”, din articolul scris de avocatul Horațiu Dan Dumitru, în numărul 3/2003 al publicației „Pandectele romane".

Documentul este structurat pe șapte capitole, referitoare la statutul criminalității cibernetice, principalele forme de manifestare, criminogeneză, elemente de drept penal comparat în materie, modalități de prevenire și combatere și concluzii și propuneri de legeîferenda, iar articolul ăn cauză, scris de avocatul Horațiu Dan Dumitru, nu este menționat în bibliografia lucrării.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.
 
Cătălin Ioniță este la conducerea Direcției Generale Anticorupție din 2016. În intervalul ianuarie - iunie 2018, s-a aflat la conducerea Poliției Române, de unde a demisionat, revenind la postul deținut la DGA. Ioniță a demisionat de la șefia IGPR, fiind urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații în formă continuată, fapte comise în perioada în care era șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.