ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când vine vorba de COVID, Canada nu mai încearcă să își ascundă corupția. Acum, de fapt, recunoaște că falsifică registrele pentru a face să pară că virusul este mai răspândit, scrie En Volve.

Medicul-șef al Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, a anunțat că studenții din Alberta care se dau bolnavi fără a face testul Covid vor fi de acum înainte considerați ca fiind Covid-pozitivi.

'Dacă indivizii aleg să nu se testeze pentru COVID-19, dar sunt acasă cu o boală, ei sunt acum numărați în listă ca făcând parte din acel focar și astfel este mai puțin dependent de necesitatea unui test pentru a face parte din identificarea locului unde există o problemă', a declarat joi Deena Hinshaw.

De asemenea, guvernul canadian a anunțat că datele privind numărul de școli care au focare de COVID-19 NU vor fi făcute publice, ceea ce a provocat indignarea părinților și a cetățenilor care au acuzat guvernul că încearcă să umfle în mod artificial cifrele pentru a menține restricțiile în vigoare.

Ea a declarat că este necesar ca școlile să presupună că oricine se află acasă este un caz pozitiv de COVID-19, deoarece obținerea de date privind transmisiunile COVID-19 de la agențiile de sănătate publică ar încălca intimitatea elevilor și a personalului.

Hinshaw a insistat asupra faptului că metoda a fost pusă în aplicare pentru ca școlile să poată alarma prompt oficialii din domeniul sănătății publice cu privire la un posibil focar, pentru a adăuga un nivel suplimentar de protecție și a atenua răspândirea.

'În școli, adoptăm abordarea conform căreia o boală care se încadrează în această definiție - boală respiratorie - este tratată în același mod, indiferent dacă este vorba de COVID sau nu, astfel încât pot fi puse în aplicare măsuri suplimentare', a declarat Hinshaw.

Utilizatorii rețelelor de socializare de pe Twitter au dezaprobat măsura pe care au considerat-o alarmistă și motivată de panică.

Ezra Levant, un reporter pentru Rebel News, a distribuit un clip cu Hinshaw și a scris pe Twitter: 'Pentru a întreține o psihologie de masă a panicii și fricii, birocratul corupt din domeniul sănătății publice din Alberta numără acum în mod automat orice persoană care stă acasă din cauza oricărei boli ca fiind un caz de Covid'.