Consilierii locali UDMR din cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc au votat alături de consilierii locali PCM și PPMT pentru ca o stradă din municipiul Târgu Secuiesc să poarte numele ciminalului de război Wass Albert, scrie pe blogul său jurnalistul Dan Tanasă.

Extremiștii moderați s-au aliat cu extremiștii radicali pentru a cinsti memoria unui criminal de război vinovat de moartea unor români. Consiliul Local Târgu Secuiesc a votat în unanimitate, în ședința din 19 noiembrie a.c. ca o stradă din municipiu să poarte numele criminalului de război Wass Albert (informația e confirmată de cotidianul covăsnean Haromszek).

Inițiativa denumirii unei străzi din Târgu Secuiesc cu numele criminalului de război Wass Albert aparține organizației extremiste maghiare ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipire Transilvaniei la Ungaria. Membrii HVIM au demarat la începutul acestui an o campanie de susținere a acestui demers.

Potrivit documentării Muzeului Holocaustului, în mai 1946, Wass Albert a fost condamnat la moarte de Tribunalul Poporului din Cluj, pentru crime de război. El a fost găsit responsabil de uciderea mai multor evrei și români. Albert Wass a fugit în Ungaria în 1944 și apoi a emigrat în America. Acolo s-a sinucis în 1998, la vârsta de 90 de ani. 
 
Citiți mai mult AICI.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews