ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Strategia blocului condus de SUA implică sprijinirea Kievului până când acesta va putea negocia cu Rusia dintr-o „poziție de forță”, a declarat a declarat Mark Rutte, șeful NATO, conform Big News Network.

NATO va continua să ofere Kievului ajutoare militare importante pentru ca acesta să poată continua să lupte împotriva Rusiei, a declarat secretarul general Mark Rutte, prezentând strategia blocului în privința Ucrainei.

Vorbind reporterilor în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul leton Evika Silina, miercuri, la Bruxelles, Rutte a explicat că NATO se angajează să „îl împiedice pe Putin să facă ce vrea în Ucraina”.

„Acest lucru este inacceptabil”, a spus Rutte, afirmând că «nu poți invada o altă țară în lumea din 2022, 2023, 2024» și că lumea «a trecut dincolo de colonizare».

El a reiterat că NATO va continua să „sprijine masiv Ucraina cu ajutor militar pentru a se asigura că sunt în măsură să riposteze” și va lucra „foarte greu pentru a se asigura că pot prevala”.

„Putin nu va obține ceea ce dorește și pentru a se asigura că, dacă vreodată într-o zi [Vladimir] Zelensky și echipa sa vor decide să discute cu Rusia cum să pună capăt acestei situații, el va face acest lucru dintr-o poziție de forță, astfel încât să poată domina aceste discuții”, a spus Rutte.

Premierul Silina a fost de acord cu Rutte, declarând că „în calitate de țară NATO”, Letonia va continua să sprijine Kievul și să-i ofere tot ce are nevoie, astfel încât „Ucraina să fie cea care va decide cum se va încheia războiul”.

În același timp, șeful NATO a recunoscut că Rusia face progrese pe câmpul de luptă, dar a minimalizat aceste evoluții, susținând că acestea au loc la „un cost considerabil” pentru Moscova.

Rusia a condamnat în mod constant livrările occidentale de arme către Kiev, susținând că acestea nu fac decât să ducă la mai multă vărsare de sânge și să prelungească conflictul fără a afecta rezultatul acestuia. Kremlinul acuză, de asemenea, că acestea fac din NATO un participant direct la ostilități.

Între timp, Moscova raportează că forțele sale câștigă teren în Donbass cu o viteză amețitoare, capturând zeci de orașe în ultimele săptămâni, inclusiv orașul minier puternic fortificat Ugledar din secțiunea sudică a frontului.