ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a comentat temerile politicienilor germani că furnizarea de tancuri Leopard 2 Ucrainei ar putea duce la o escaladare nucleară cu Federația Rusă. El a spus că "Rusia a început deja acest război", relatează Știripesurse.

Într-un interviu pentru publicația germană Die Welt, secretarul general a menționat că riscul utilizării armelor nucleare ale Federației Ruse este mic, dar "retorica nucleară" a Kremlinului în sine este periculoasă.

 „Riscul utilizării armelor nucleare este mic. Dar retorica nucleară a Rusiei este complet iresponsabilă și periculoasă. Rusia ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și, prin urmare, nu poate fi purtat", a spus el.

Potrivit sursei citate, Stoltenberg a menționat că NATO monitorizează acțiunile Kremlinului și până în prezent nu au fost observate schimbări în forțele nucleare ruse. „Dacă ar fi așa, am reacționa. Dar chiar dacă permitem Rusiei să ne șantajeze cu această retorică, lumea va deveni mai periculoasă. Atunci Federația Rusă va impune această amenințare nucleară atunci când vrea să realizeze ceva", a spus el.

„Dacă dorim o soluție în care Ucraina să supraviețuiască ca țară suverană, trebuie să acționăm acum. Ucraina are nevoie disperată de echipamente mai grele", a subliniat secretarul general al NATO.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews