ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al OMS a avertizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă pe tema Covid-19, împotriva adoptării de către guverne a unor măsuri exagerate pentru împiedicarea răspândirii variantei Omicron.
 
„Apariția variantei Omicron a atras, în mod firesc, atenția globală. Cel puțin 23 de țări din 5 regiuni - dintre cele 6 - ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au raportat până acum cazuri de Omicron și ne așteptăm ca acest număr să crească,” a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a mai precizat că OMS „tratează această evoluție cu foarte mare seriozitate, la fel cum ar trebui să facă fiecare țară”, dar a atras, totodată, atenția că răspândirea virusului nu ar trebui să ne surprindă, pentru că „asta fac virusurile”. 
 
Ghebreyesus a îndemnat:
 
„Facem apel la toate țările să ia măsuri raționale și proporționale de reducere a riscurilor, în conformitate cu Regulamentul Sanitar Internațional.
 
Printre acestea se numără măsurile menite să întârzie sau să reducă răspândirea noii variante, precum controlul pasagerilor înainte de călătorie și/sau la sosire sau punerea în carantină a călătorilor internaționali.
 
Interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea variantei Omicron la nivel internațional și reprezintă o povară grea pentru viețile și mijloacele de trai ale oamenilor.” VIDEO: