ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății speră ca pandemia generată de noul coronavirus să fie mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918, care a durat mai puțin de doi ani, a declarat vineri șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dacă lumea se unește și reușește în căutarea unui vaccin, relatează Reuters, citată de Agerpres

OMS a fost mereu prudentă în a avansa estimări privind durata pandemiei, atât timp cât nu există un vaccin cu eficiență dovedită.

Tedros Ghebreyesus a afirmat că, în cazul gripei spaniole din 1918, „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

„Iar în situația în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o șansă mai bună de răspândire, se poate mișca repede pentru că suntem mai conectați acum”, a declarat el în cadrul unei briefing de presă de la Geneva.

„Dar, în același timp, avem și tehnologia, și cunoștințele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivității, dar și un avantaj al tehnologiei”, a argumentat el.

„Așa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puțin de doi ani”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Tedros Ghebreyesus a făcut apel la „unitate națională” și „solidaritate globală”.

„Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum și să sperăm că vom beneficia de instrumente adiționale, precum un vaccin”, a adăugat el.

Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au și murit din această cauză, relevă un bilanț al Reuters.