ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al organizației Reporteri fără frontiere (Reporters Sans Frontieres, RSF), Christophe Deloire, a murit sâmbătă la vârsta de 53 de ani, a anunțat organizația care apără libertatea presei în lume, după cum informează și AFP citată de Agerpres.

Francezul Christophe Deloire a decedat "un urma unui cancer fulminant", sau ”turbo-cancer”, cum mai este denumit.

El a exercitat funcția de director general al RSF începând din 2012 și "a transformat asociația (...) într-un campion mondial al apărării jurnalismului, vreme de 12 ani", a subliniat organizația.

Înainte de a prelua conducerea RSF, Christophe Deloire condusese Centrul pentru Formare de Jurnaliști (CFJ) de la Paris, una dintre marile școli de jurnalism din Franța, din 2008 până în 2012. De asemenea, el lucrase pentru revista Le Point din 1998 până în 2007, la departamentul de știri politice și sociale, ca reporter de investigație. Înainte de aceasta, el lucrase pentru canalele de televiziune ARTE și TF1.

„Echipa Reporteri fără frontiere este profund întristată de moartea lui Christophe Deloire, secretarul general al organizației Reporteri fără frontiere, în urma unui cancer fulminant. Christophe Deloire a murit sâmbătă, 8 iunie, la vârsta de 53 de ani. A fost un apărător neobosit, pe toate continentele, al libertății, independenței și pluralismului jurnalismului. Reporteri fără frontiere transmite cele mai sincere condoleanțe rudelor sale.”, a transmis organizația.