ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a aflat, de joi până sâmbătă, în vizită oficială în Marea Britanie, la invitația omologului său, amiralul Sir Tony Radakin, informează Știripesurse.

Potrivit unui comunicat al MApN, cei doi oficiali militari au purtat discuții privind situația de securitate, angajamentul comun pentru libertatea de navigație în bazinul Mării Negre și evoluția și implicațiile războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Sursa citată arată că o atenție deosebită a fost acordată relațiilor de cooperare bilaterală, respectiv securizării  Flancului estic aliat, în cadrul procesului de consolidare a posturii de descurajare și apărare.

"Marea Britanie este un aliat important și un partener strategic al țării noastre. Avem abordări similare în ceea ce privește situația de securitate, inclusiv pentru regiunea Mării Negre. Avem sprijinul colegilor britanici pentru a ne constitui capabilitățile defensive necesare realizării capacității de descurajare și apărare. Vom continua să găsim soluții împreună și să ne instruim în cadru multinațional", a declarat generalul Daniel Petrescu, citat în comunicatul MApN.