ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Singura statuie ecvestră din Germania a fostului cancelar Angela Merkel s-a prăbușit. Încă din primăvară, sculptura realizată de artistul Wilhelm Koch, care a fost amplasată în fața unui muzeu din Palatinatul Superior, a suferit daune considerabile, informează presa germană.

Singura statuie ecvestră din Germania a fostului cancelar Angela Merkel s-a prăbușit.
 
Opera de artă amplasată în fața Muzeului Templului din cartierul Freudenberg din Etsdorf, în districtul Amberg-Sulzbach, a suferit deja daune considerabile în primăvară, când capul calului s-a desprins și mâna Angelei Merkel a căzut.

Acum, în noaptea de joi spre vineri, statuia ecvestră s-a prăbușit complet, după cum a informat artistul Wilhelm Koch.

Koch instalase opera de artă în octombrie 2021, cu ocazia unei expoziții de fotografie în fața Muzeului Templului. Statuia ecvestră o înfățișa pe fostul cancelar în mărime naturală pe un sfert de cal, îmbrăcată în costumul ei tipic de pantaloni și cu mâinile formate în celebrul "romb Merkel", privind spre est. Era singura statuie ecvestră a politicianului CDU din Germania.

Sculptura de 2,70 metri înălțime cântărea o tonă și jumătate și a fost realizată din beton ușor reciclat, care, însă, nu a putut rezista efectelor vremii. Betonul ușor, care a fost produs cu ajutorul unui proces de imprimare 3D, nu era potrivit pentru utilizarea în aer liber, spune Wilhelm Koch. Artistul se gândește acum ce să facă cu rămășițele statuii ecvestre.

În primăvară, el a fixat inițial mâna căzută și capul rupt al calului cu bandă adezivă și a dat cu var statuia ecvestră. Dar încercările de salvare nu au ajutat. În acea dimineață, Koch a găsit doar moloz: Figura fostului cancelar, realizată din beton ușor reciclat, căzuse de pe cal, iar calul însuși se rupsese în bucăți la mijloc.
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews