ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima săptămână, în topul statelor cu cele mai multe infectări se numără insulele Maldive și Seychelles, care au înregistrat 4.083 cazuri la 100.000 de locuitori, respectiv 2,393 de mii în cazul Seychelles. În Seychelles 70% din populație este deja vaccinată cu cel puțin o doză, iar Maldive rata de vaccinare a ajuns la 56%, informează Smart Radio.

Cele două state și-au vaccinat populația cu Covishield, produs de AstraZeneca, cu o eficiență peste 70% și vaccinul chinezesc Sinopharm care garantează 79% eficiență. Însă eficiența împotriva noilor variante este pusă sub semnul întrebării, menționează Smart Radio.

Așa că, și vaccinați, și infectați, autoritățile au recurs la restricții, precum închiderea timpurie a magazinelor, barurilor, cazinourlor, precum și interzicerea adunărilor. Mai nou, comisarul pentru sănătate publică dr. Jude Gedeon a spus ca vor introduce un al treilea vaccin, după ce, restul nu și-au dovedit eficiența. Seychelles va utiliza, așadar, și vaccinul Sputnik V.
 

Experții au încercat să găsească anumite cauze care ar fi permis infectarea locuitorilor, în ciuda numărului record de vaccinări. Statul a găsit câteva idei, printre care se numără demografia specială a insulelor, mai pe scurt, cei 390.000 de locuitori ai arhipelagului Seychelles sunt răspândiți pe 1200 de insule, iar cel de-al doilea argument, constă în ineficiența vaccinului.
 
Mai jos, graficele arată, în ordinea următoare: Cazurile noi de COVID-19 confirmate/ milion de persoane, respectiv ponderea persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19: