ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Pop, șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, cere redeschiderea spitalelor pentru ca românii să aibă acces la actul medical. Aceasta a spus, la Marius Tucă Show, că mulți pacienți au fost condamnați la moarte pentru că spitalele au fost închise,scrie Mediafax.

Prof. univ. dr. Monica Pop spune că prelungirea stării de urgență ar fi un gest ilogic și împortiva oamenilor”.
„Cei de la conducere nu au înteles că sunt și alte boli care exista în paralel cu această viroză. Pacienții trebuie tratați pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgență. S-au pierdut vieți. Pacienții nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a spus prof.univ.dr. Monica Pop.

Medicul crede că sistemul sanitar va fi suprasolicitat și cere de urgență redeschiderea spitalelor non-COVID.

„Nu înteleg de ce nu funcționează policlinicile și spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. (...) E o mare problemă , înainte de COVID erau un milion de programări pe zi toate din toate domeniile medicale”, a mai spus medicul.

Monica Pop este de părere că măsurile luate de autorități au fost mult prea dure, iar prelungirea stării de urgență ar fi fost un act iresponsabil, care nu ar ține cont de nevoile românilor, ci doar de orgolii politice.

„Logic nu este (prelungirea stării de urgență – n.r.). Împotriva oamenilor este, neelectoral este. Este vorba doar despre orgolii politice. (...) Cred ca boala există, dar nu este un pericol așa de mare cum se vorbește și cred că măsurile au fost exagerate. (...) Nu mi se pare normal. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”, a mai spus Monica Pop.

În cadrul emisunii Marius Tucă Show, Monica Pop a discutat și despre demiterea lui Adrian Streinu Cercel.

Aceasta crede că îndepărtarea sa este un gest iresponsabil făcut de autorități, mai ales că șeful Institutului „Matei Balș" este unul dintre specialiștii care are în permanență contact cu bolnavii de coronavirus și a cărui expertiză nu poate fi ignorată de guvernanți.