ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Cristian Lungu, senator PMP, își vede confirmată intuiția că USR este, în ciuda reclamei, un partid de stânga, cu deviații spre extrema stângă, prin boicotarea de către aleșii USR a depunerii jurământului cu mâna pe Biblie în consiliile locale și județene din întreaga țară. El subliniază faptul că acest ritual e impus prin lege și poate fi făcut, la alegere, cu mâna pe Biblie sau pe Constituție. Fapt care din start nu lasă loc isteriilor creștinofobe. Însă „oamenii noi” din politică nu pierd nici o ocazie să se dea în stambă cu public. Iar asta nu e nicidecum prima atitudine vădit anti-religioasă a primului partid din România, după PCR, care se revendică adept al materialismului ateist și declară război religiei majoritare a țării.   

„V-ați lămurit acum!?! Am fost atacat și ridiculizat când am afirmat public că experimentul globalist USR-Plus, marketat ca partid al tinerelor elite din România educate pe afară la școli finanțate de Soroș & Co. nu este nimic altceva decât, după ridicarea vălului propagandistic, un experiment de-a dreptul șocant. Indivizi rudimentari, incapabili de argumente logice, focusați strict pe intonarea în grup și cu voce tare de slogane inepte ("Fără penali!", "Fără hoție ajungem departe!", de parcă ar dori cineva sănătos la minte penali și hoție în România). Însă, useristul își susține punctul de vedere foarte agresiv, țipă și se tăvălește pe jos (am asistat eu personal la asemenea scene în Parlamentul României).

Iar acum și-au dat jos complet arama de pe față și au boicotat, aproape organizat, jurământul pe Biblie în consiliile locale și județene din întreaga țară! Asta deși potrivit legii, consilierii locali/județeni depun jurământul, având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text: "Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului/Orașului/Județului... Așa să-mi ajute Dumnezeu!".

Așadar, adresez și eu o întrebare celor de la USRPlus: Ați dori să schimbăm legea în forma următoare: "Jur să respect Manifestul Partidului Comunist și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului/Orașului/Județului... Așa să-mi ajute Karl Marx!"???”, se întreabă senatorul PMP pe pagina lui de social media.
 
Și avocatul Iulian Urban a exprimat un mesaj similar, vineri, pe Facebook

„Boicot  organizat al USR/PLUS la jurământul pe Biblie. Dan Barna susține că e doar vorba de un semnal clar pe care il da USR tuturor ateilor !

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR+PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie. Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București la Primăria Sectorului 1 unde toți cei 9 consilieri ai Alianței au refuzat in corpore să atingă Biblia.

Potrivit legii, consilierii locali/județeni depun jurământul, având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text: "Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului/Orașului/Județului... Așa să îmi ajute Dumnezeu!".

S-a întâmplat și la Brașov, la Iași și în alte locuri ceea ce duce cu gândul la un fenomen organizat în această zonă politică. Interesant sau nu... boicotul consilierilor USR/PLUS se suprapune aproape pe atacurile tot mai dure ale diverșilor comentatori apropiați de această zonă politică la adresa bisericilor și credintei crestine!”, este de părere av. Iulian Urban făcând, probabil, aluzie la deversările de „toleranță” emise de jurnalistul Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului BOR și a „vitelor pe care le păstorește”, acelea care pun mâna pe Evanghelie, icoane și moaște.