ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă UDMR încă nu s-a pronunțat public în privința Referendumului privind revizuirea Constituției, unul dintre senatorii formațiunii consideră că toți cei care cred că este un lucru normal, firesc, creștinesc, trebuie  să susțină un asemenea demers și să vină să voteze.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat că nu este de acord cu căsătoria între persoanele de același sex și nu poate accepta ca astfel de cupluri să fie numite familii și a îndemnat maghiarii să participe la referendum, fiind o întrebare serioasă, la care trebuie să răspundă, scrie Agerpres.

„Nu aș dori să amestec, în niciun caz, nici cu interesele politice, nici cu prioritățile infrastructurale, nici nu educația, sau cu problemele țării. Este o întrebare la care astăzi trebuie să dăm un răspuns, fiecare dintre noi și eu personal nu pot fi și nu sunt de acord cu căsătoria între persoanele de același sex și nu pot să accept ca cupluri formate dintr-o astfel de căsătorie sau relație să fie numite familie. Cred în forma clasică a familiei, datorită educației pe care am primit-o și datorită credinței pe care o am. Cred în familia bazată pe relația dintre un bărbat și o femeie sau o femeie și un bărbat și nu cred că tendințele internaționale pe care le constatăm în multe state vest-europene, în America de Nord sunt bune. Sunt nocive și sunt greșite, din punctul meu de vedere", a declarat Tanczos Barna.
 
El a adăugat că întrebarea de la referendum „este formulată într-un mod nefericit”, întrucât „amestecă în aceeași întrebare noțiunea familiei și a căsătoriei" și consideră că era mai bine dacă existau două întrebări, care defineau familia și căsătoria.

În legătură cu campania care îndeamnă la boicotarea referendumului, Tanczos Barna a spus că aceasta nu este o soluție.

„Eu cred că trebuie să răspundem la această întrebare, aceasta nu este o soluție (n.red: boicotul). Eu chiar îi invit pe cei care nu sunt de acord cu acest enunț să vină și să voteze împotrivă. Cei care cred că este un lucru normal, firesc, creștinesc, să susțină un asemenea demers, să vină să voteze. (...) Acum, dincolo de toate aspectele politice, și cine a lansat și cine nu a lansat și dacă va fi în favoarea sau defavoarea cuiva, cred că este o întrebare mult mai serioasă ca să facem din ea una pur politică și fiecare după convingerile lui ar trebui să spună un DA sau un NU", a conchis Tanczos Barna.

Prezent la conferința de presă, deputatul UDMR Korodi Attila, a spus că Uniunea va discuta modul în care se va poziționa la referendum pentru familie la Consiliul Permanent Unional, care se va întruni vineri.