ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul republican din Kentucky, Rand Paul, l-a interogat miercuri pe directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, cu privire la siguranța vaccinului pentru adolescenți, invocând un risc crescut de miocardită, transmite Daily Caller.

Bancel a depus mărturie în fața Senatului cu privire la creșterea costului vaccinurilor COVID-19.
 

Senatorul: "Există o incidență mai mare a miocarditei în rândul adolescenților de sex masculin cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani după administrarea vaccinului dumneavoastră?". a întrebat Paul.

Bancel: "Ne pasă foarte mult de siguranță și lucrăm îndeaproape cu CDC pentru a -"

S: "Mai degrabă un da sau un nu", a intervenit Paul. "Există o incidență mai mare a miocarditei în rândul băieților de 16-24 de ani după ce au luat vaccinul dumneavoastră?".

B: "Datele ... au arătat că există un [risc] mai mic pentru persoanele care primesc vaccinul față de persoanele care au contractat infecția COVID."

S: "Spuneți că, pentru vârstele de 16-24 de ani în rândul băieților care iau vaccinul COVID, riscul lor de miocardită este mai mic decât al persoanelor care contractează boala?"

B: "Așa am înțeles eu".

S: "Nu este adevărat", a ripostat Paul, adăugând la dosar șase lucrări revizuite care au arătat un risc crescut și susținând că președintele Moderna a recunoscut recent riscul crescut în cazul miocarditei.

S: "Faptul că nu o puteți spune în public este destul de deranjant. Credeți că este solid din punct de vedere științific să impuneți trei vaccinuri pentru băieții adolescenți?"

Bancel a încercat să evite să răspundă la întrebare înainte ca Paul să riposteze și să remarce că Bancel "a pledat pentru asta".

Paul a remarcat apoi că este probabil ca miocardita să apară după a doua doză de vaccin și a întrebat de ce nu există niciun dialog cu privire la reducerea recomandării la o singură doză. În prezent, CDC recomandă obținerea a trei doze de Moderna pentru cei cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, numind vaccinurile "sigure și eficiente".

S: "Vă voi pune următoarea întrebare: copilul dumneavoastră de 16 ani a avut COVID, copilul dumneavoastră de 16 ani se simte mai bine și acum s-a recuperat de COVID. Îl vaccinați și face miocardită, îi veți mai face încă două vaccinuri? Copilului tău, îi mai faci încă două vaccinuri?".

B: "Eu nu sunt medic , ar trebui să discut -" a spus Bancel.

S: "Aveți copii!" a spus Paul. "V-ați vaccinat copiii?".

B: "Am făcut-o".