ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Rand Paul  a declarat marți că doctorul Anthony Fauci "a mințit din nou" și "trebuie să fie tras la răspundere", în urma unui raport potrivit căruia Institutul Național de Sănătate (NIH) a acordat o subvenție în valoare de 3,1 milioane de dolari către  Institutul de Virusologie din Wuhan, potrivit Breitbart.

"Surpriză, surpriză - Fauci a mințit din nou Și am avut dreptate în legătură cu faptul că agenția sa a finanțat cercetări noi privind Coronavirusul la Wuhan. Citiți acest fir și documentele publicate", a declarat senatorul Paul marți, după aflarea veștii despre raport.

"Am cerut deja Departamentului de Justiție să revizuiască mărturia lui Fauci pentru că a mințit Congresul. Acest raport ar trebui să arate foarte clar că el trebuie să fie tras la răspundere", a adăugat el într-o altă postare:

Documentele obținute de The Intercept, care conțin peste 900 de pagini de material, detaliază activitatea grupului numit EcoHealth Alliance și o subvenție pe care au primit-o, intitulată "Înțelegerea riscului de apariție a coronavirusului liliacului". Potrivit The Intercept, documentele "ridică întrebări suplimentare cu privire la teoria conform căreia pandemia ar fi putut începe într-un accident de laborator, o idee pe care Daszak a respins-o agresiv".

Unul dintre detaliile cheie relevă faptul că subvenția de 3,1 milioane de dolari acordată de EcoHealth Alliance pentru cercetarea coronavirusului a inclus "599.000 de dolari pe care Institutul de Virusologie din Wuhan i-a folosit în parte pentru a identifica și modifica caracteristicile coronavirusului susceptibil să infecteze oamenii".

"Chiar înainte de pandemie, mulți oameni de știință erau îngrijorați de potențialele pericole asociate cu astfel de experimente. Propunerea de subvenție recunoaște unele dintre aceste pericole: "Munca pe teren implică cel mai mare risc de expunere la SARS sau la alte CoV-uri, în timp ce se lucrează în peșteri cu o densitate mare de lilieci deasupra capului și cu posibilitatea inhalării prafului fecal."

Alina Chan, biolog molecularist la Institutul Broad, a declarat că documentele arată că EcoHealth Alliance are motive să ia în serios teoria scurgerilor din laborator. "În această propunere, ei subliniază, de fapt, că știu cât de riscantă este această muncă. Ei continuă să vorbească despre oameni care ar putea fi mușcați - și au ținut evidența tuturor celor care au fost mușcați", a spus Chan. "Are EcoHealth aceste înregistrări? Și dacă nu, cum pot exclude un accident legat de cercetare?".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews