ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Rand Paul (R-Ky.) și-a criticat colegii din ambele partide pentru că doresc să continue finanțarea și furnizarea de arme Ucrainei sub pretextul "apărării democrației", conform publicației Freedom1570.

"Cineva trebuie să îi amintească senatorului că nu avem bani, avem o datorie de aproximativ 1.500 de miliarde de dolari pentru acest an, în ultimele trei luni am acumulat aproape un trilion de dolari în trei luni, totalul este de 33.000 de miliarde de dolari", a declarat Paul pentru Maria Bartiromo, prezentatoarea postului Fox Business Network, făcând referire la senatorul Lindsey Graham (republican din Carolina de Sud), care solicită fonduri suplimentare.

"Așa că nu avem un fond suplimentar pentru zile negre pe care să le trimitem. Trebuie să împrumutăm bani din China pentru a-i trimite în Ucraina", a adăugat el.

"Așa că, indiferent de simpatiile tale în război, și eu simpatizez cu Ucraina care luptă împotriva agresorilor ruși, cred că este iresponsabil să te gândești la țara lor înainte de a mă gândi la țara mea. Avem o finanțare guvernamentală care trebuie să aibă loc înainte de 30 septembrie. Ca ei să țină asta ostatică și să spună că vom închide guvernul dacă nu treceți finanțarea ucraineană - nu avem bani", a continuat Paul.

"Nu cred că este o idee bună ca țara noastră să se împrumute. Le-am dat, cred, peste 113 miliarde de dolari, iar ei cer încă 24 de miliarde de dolari. Dar, dacă citiți printre rânduri, vă vor spune că va dura aproximativ două-trei luni, iar apoi se vor întoarce din nou. La fiecare două-trei luni sunt aici, știți, va fi din nou aici astăzi cerșind mai mulți bani", a adăugat el, o referire la președintele ucrainean Volodymyr Zelenesky.

Paul a continuat spunând că contribuabilii americani nu finanțează doar armele, ci plătesc și factura pentru finanțarea pensiilor și a corupției guvernului ucrainean.

"Ei au anulat alegerile. Ce fel de democrație nu are alegeri? Așa că anul viitor, Zelenski a spus că nu va avea alegeri pentru că ar fi incomod și costisitor în timpul războiului. Ei bine, chestiunea este că, dacă nu ai alegeri, de ce va susține lumea o țară care nu este o democrație?", a întrebat el.

"Au interzis partidele politice, au invadat biserici, au arestat preoți, deci nu, nu este o democrație. Este un regim corupt. Sunt rușii mai buni? Nu, rușii sunt mai răi. În același timp, nu trebuie să alegem întotdeauna o tabără de care să fim de partea cuiva", a adăugat republicanul din Kentucky.
 
VIDEO: