ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei audieri a unei comisii a Senatului SUA, la 28 iulie, senatorul republican din Texas, Ted Cruz a introdus două amendamente, dintre care unul ar împiedica guvernul federal să implementeze "pașapoartele de vaccinare" COVID-19, iar celălalt ar împiedica guvernul să urmărească starea vaccinală a americanilor într-o bază de date federală, conform LifeSite

Senatorul Cruz, membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului, a participat la examinarea a trei proiecte de lege în timpul audierii din 28 iulie, inclusiv a unui proiect de lege numit "Legea privind pregătirea internațională pentru pandemii și răspunsul la COVID-19", care ar crea un "fond de inițiativă pentru sănătatea globală". 

Cruz a propus două amendamente la proiectul de lege privind "pregătirea" pentru a împiedica guvernul federal să impună un pașaport de vaccinare obligându-i pe americani să prezinte dovada că au primit injecția experimentală pentru a participa la activități obișnuite. 

"Părerea mea este că nu ar trebui să existe niciun mandat, niciun mandat pentru măști, niciun mandat pentru vaccinuri și niciun pașaport pentru vaccinuri, iar ceea ce se concentrează amendamentul meu este doar ultima piesă - pașapoartele pentru vaccinuri", a declarat Cruz în fața membrilor comisiei senatoriale. "Voi spune, în cele din urmă, că aceasta ar trebui să fie o propunere care să fie bipartizană." 

Observând că "există o mulțime de americani din întreaga țară care sunt foarte frustrați de răspunsurile guvernului la COVID-19", Cruz a spus că "atunci când oamenii de știință guvernamentali și experții în sănătate permit ca politica să prevaleze asupra științei, acest lucru dăunează enorm dorinței poporului american de a crede orice au de spus". 

Senatorul a criticat oficialii și agențiile guvernamentale din domeniul sănătății, în special Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și pe Dr. Anthony Fauci, țarul COVID de la Casa Albă și director al Institutelor Naționale de Alergii și Boli Infecțioase (NAIAD), despre care Cruz a spus că a luat "practic orice poziție pe aproape orice subiect de sub soare". 

Cruz a criticat, de asemenea, recenta răsturnare de situație a CDC în ceea ce privește îndrumările privind măștile, spunând că recomandarea ca americanii "complet vaccinați" să poarte măști se bazează pe politică, nu pe știință. 

"De îndată ce CDC a spus asta, am văzut democrați care și-au pus măști, nu pentru că vaccinul a încetat brusc să mai funcționeze ieri... funcționa acum două zile", a spus Cruz, numind purtarea măștii "un semnal de virtute al supunerii". 

"Cred că decizia de ieri a CDC de a reveni asupra îndrumărilor sale și de a impune folosirea măștilor pentru persoanele vaccinate este genul de decizie care îi înfurie pe oamenii din întreaga țară", a remarcat Cruz, adăugând că "în urmă cu un an și jumătate , CDC era una dintre cele mai respectate organizații științifice și medicale din țară, dacă nu chiar cea mai respectată".