ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a adresat o interpelare către ministrul Educației, premierul României și ministrul de Externe, în cazul controversatei dezbateri, desfășurată la Focșani, organizată de activiștii LGBT și Ambasada SUA, așa cum a relatat ActiveNews. Despre motivele care l-au determinat să inițieze această interpelare, dar și despre decizia recentă a președintelui Iohannis de a bloca desfășurarea Referendumului pentru familie, prin retrimiterea in Parlament a noii legi a referendumului, a vorbit fostul ministru de Externe într-un interviu pentru Radio Timișoara Vocea Evangheliei.
 
În cazul de la Focșani Titus Corlățean spune că așteaptă atitudini, poziții clare și măsuri concrete din partea celor interpelați pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete în școlile românești, iar copiii să nu mai fie îndoctrinați de organizații care promovează teoria „transgender”. Referindu-se la decizia șefului statului privind legea referendumului, senatorul Corlățean a spus că e evident că președintele Iohannis se opune organizării referendumului pentru modificarea Constituției în sprijinul familiei.

Titus Corlățean a precizat că a luat la cunoștință cu profundă preocupare din mass-media românească de faptul că, în baza unui protocol încheiat de Ambasada SUA și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în data de 24 februarie 2018, la Focșani, a avut loc o conferință „Women talk”. De fapt, spune fostul ministru de Externe, reprezentanții ONG-ului care a organizat conferința, nu era atât de preocupat de violența împotriva femeii, cât de ideologia LGBT. 
 
„Grupul-țintă al acestui eveniment a fost constituit din elevi de liceu din municipiul Focșani aduși de cadre didactice,  promotorii acestuia fiind reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale de promovare „transgender”, într-o perioadă în care se formează identitatea individuală și socială”, subliniat senatorul Corlățean, amintind că temele abordate au fost identitatea de gen, egalitatea de gen, rolurile de gen și combaterea discriminării împotriva stereotipurilor de gen și persoanelor aflate în curs de tranziție de la un sex la altul.

„Sunt lucruri condamnabile care se întâmplă și nu e prima oară când se întâmplă. Consider necesară și o reacție a ministrului de Externe, pentru că este vorba de relația cu ambasada SUA. Aștept atitudini, poziții clare și măsuri concrete, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în școlile românești. Unii au impresia că țara asta nu are reguli și nu are nicio disciplină”, a afirmat fostul ministru de Externe.

Și pentru că miercuri, președintele României a mai dat o lovitură celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituției, hotărând să trimită noua legea referendumului înapoi în Parlament, Corlățean a comentat astfel decizia șefului statului:

„A fost o dezamăgire foarte mare când ne-am pomenit că dl președinte Iohannis, în loc să promulge legea referendumului, astfel încât să intre în vigoare, a retransmis-o la Parlament pentru reexaminare, cu o serie de argumente care, din punct de vedere juridic sunt departe de a sta în picioare. Este clar că, din păcate, fie are consilieri care gândesc într-un anume fel, fie este credința domniei sale, dl președinte se opune la realizarea acestui referendum. Și anterior au mai fost derapaje publice, de natură verbală, de la nivelul funcției prezidențiale. Să-i acuzi pe cei care susțin familia naturală, care s-au luptat pentru familia Bodnariu, așa cum susține domnia sa, că suntem, „fanatici religioși”, iar oamenii care susțin această orientare ne-au făcut oamenii rușilor, oamenii lui Putin, toate astea au o anumită coerență și am ajuns la un moment in care chiar nu mai putem să tăcem”.

Titus Corlățean consideră însă că bătălia din parlament, în ciuda tuturor obstacolelor și presiunilor interne sau externe, pentru ca acest referendum să nu aibă loc, va avea câștig de cauză. Și speră, de asemenea, ca referendumul să fie organizat înainte de vacanța de vară a parlamentarilor.

„Bătălia pentru revizuirea Constituției astăzi, când suntem supuși la tot felul de presiuni interne și externe, de a renunța la proiectul de referendum, de a accepta teoria LGBT, transsexualitate și multe alte lucruri care ar duce la schimbarea fundamentului moral creștin al națiunii române, a ajuns la un moment critic. Vă asigur însă că în Parlament suntem senatori, deputați care suntem deciși să ducem până la capăt această bătălie.
Sper să ajungem la momentul adevărului în Senatul României, când va trebui, așa cum s-a întâmplat la Camera Deputaților, să avem majoritate calificată pentru modificarea art.48, și după care, sper, cu ajutorul Domnului, să ajungem la referendumul constituțional. Iar apoi cetățenii să fie chemați si să își spună poziția foarte clar. Sper ca înainte de vacanța parlamentară de vară să avem efectiv și referendumul”, a declarat Corlățean.