ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Tom Cotton a cerut miercuri arestarea și urmărirea penală a doctorului Anthony Fauci pentru că a susținut cercetarea privind mutația prin câștig de funcție în laboratorul controversat din Wuhan, din China comunistă, arată enVolve.

După ce Fauci a negat în fața Senatului, în luna mai, că Institutele Naționale de Sănătate (NIH) au finanțat acel tip de cercetare în laboratorul din Wuhan, Cotton a comentat pe Twitter:

„Fauci știa. Ar trebui să fie anchetat și urmărit penal în deplina măsură a legii”.

Când a fost întrebat dacă NIH a sponsorizat cercetări ale mutației prin câștig de funcție în laboratorul din Wuhan, Fauci a răspuns în fața Senatului că NIH „nu a finanțat niciodată cercetări de tip 'gain-of-function' în Institutul de Virologie din Wuhan și nu o face nici acum”.

Dar o scrisoare de la NIH, făcută publică de biologul molecular Richard H. Ebright, confirmă că NIH a finanțat astfel de cercetări în laboratorul din Wuhan.

Breitbart News a relatat următoarele, potrivit enVolve:

Scrisoarea din 20 octombrie trimisă de NIH către republicanul James Comer (Kentucky), membru marcant al Comitetului de supraveghere al Camerei Reprezentanților, a arătat că subvenția NIH care a fost acordată EcoHealth Alliance și apoi subatribuită laboratorului din Wuhan, a finanțat în 2018 și 2019 un proiect de cercetare care a testat „dacă proteinele spike din coronavirusurile provenite de la lilieci și care circulă în mod natural în China sunt capabile să se atașeze de receptorii ACE2 ai celulei umane, pe un model de șoarece”.

Scrisoarea mai preciza: „În acest experiment restrâns, șoarecii de laborator infectați cu coronavirusul de liliac SHC014 WIV1 s-au îmbolnăvit mai tare decât cei infectați cu coronavirusul de liliac WIV1”.

Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, cercetarea „gain-of-function” este o cercetare care îmbunătățește capacitatea unui agent patogen de a provoca boli.

„NIH corectează afirmațiile neadevărate ale directorului NIH, Collins, și ale directorului NIAID, Fauci, potrivit cărora NIH nu a finanțat cercetarea de tip „gain-of-function” în Wuhan. NIH afirmă că EcoHealth Alliance a încălcat termenii și condițiile grantului NIH AI110964”, a scris Elbright pe Twitter, subliniind că „NIH - mai precis, Collins, Fauci și Tabak - au mințit Congresul, au mințit presa și au mințit publicul. Cu bună știință. Cu intenție. Cu nerușinare”.