Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu a adresat o interpelare Ministerului Sănătății despre înregistrarea necorespunzătoare a numărului de cazuri de reacții adverse generate în urma vaccinărilor.  Senatorul PMP a încheiat cu întrebări despre statisticile  RAPI de anul acesta, cerând și detalii legate de modul în care organizațiile medicale se asigură să transmită aceleași informații, dar și de nivelul la care au fost pregătite cadrele medicale pentru a înregistra corespunzător cazurile RAPI în bazele de date.

În termeni specifici, este vorba despre înregistrarea RAPI (Reacțiilor Adverse Postvaccinale Indezirabile), analizate după categorii stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Totuși, statisticile oferite de OMS sunt diferite de cele din România.
 „S-ar părea că datele oferite de Organizația Mondială a Sănătății nu corespund cu cele declarate în România și statisticile transmise din țară ar fi nereprezentative pentru realitatea medicală. Cifrele comunicate sunt mult mai mici decât estimările făcute de OMS, ceea ce determină omiterea complicațiilor postvaccinale și, mai mult, împiedică optimizarea substanțelor administrate în special copiilor. De asemenea, lipsa raportării situațiilor ar putea să îngrădească și dezvoltarea unor metode eficiente de remediere a complicațiilor, însă comoditatea sau recunoștințele par a fi mai puternice”.
"Cifrele care s-ar declara în țară răstoarnă studiile și statisticile din domeniul medical: OMS susține că între 1 din 1000 și 1 din 10.000 de persoane manifestă reacții adverse în urma vaccinării BCG (împotriva tuberculozei). În România, se pare că din 172.012 de bebeluși vaccinați în 2016, doar unul a avut o reacție adversă, după cum aflăm de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. De fapt, ar fi 3 astfel de cazuri, conform Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor medicale. (…) Statisticile românești sfidează studiile și, cel mai probabil, realitatea”, sustine senatorul PMP.
 
Lungu insistă și asupra importanței înregistrării a cazurilor de efecte adverse  după vaccinare: „Este de necrezut ca bebelușii vaccinați în România să aibă rezistența fizică atât de dezvoltată încât să nu se încadreze în limitele niciunui studiu. Nu se știe dacă este vorba de dezinteres, comoditate sau frica de a dezvălui părinților adevărul complet despre posibilele reacții adverse pe care le pot manifesta copiii după vaccinare. Cert este că înregistrarea necorespunzătoare a RAPI împiedică optimizarea programelor de vaccinare și, totodată, nu oferă publicului larg o imagine completă asupra modului în corpul uman poate fi afectat după administrarea vaccinului”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews