ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul independent Valer Marian a adresat ministrului Justiției câteva întrebări privind sesizarea DNA în urma unei declarații a fostului președinte Traian Băsescu în cazul Dosarului Microsoft 
 
 
Valer Marian îi cere ministrului Justiției, Raluca Prună, să spună dacă Direcția Națională Anticorupție a sesizat și a instrumentat, în perioada 2004 – 2014, vreun dosar în care au fost cercetați reprezentanții companiei americane Microsoft pentru practici de mituire în România, așa cum a susținut Traian Băsescu.


"În temeiul art. 112 alin.1 din Constituția României și art. 159 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta
                                
  ÎNTREBARE:
 
 În data de 15.05.2016 fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, a făcut următoarea declarație în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune România TV: „Știți că Microsoft a dat vreo 400 de milioane șpagă în România din 2004 până în 2014, 10 ani, la diverși demnitari, la diverși lobby-ști, traficanți de influență, din care, deocamdată, știu că 60 de milioane au fost la ultima prelungire a contractului”.
 Având în vedere gravitatea afirmațiilor și că acestea sunt plauzibile, în condițiile în care domnul Traian Băsescu a fost președintele României în perioada respectivă și că în această calitate a fost un om foarte bine informat de către instituțiile abilitate, îndeosebi de către Serviciul Român de Informații, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:        
1. S-a sesizat și a instrumentat Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2004 – 2014, vreun dosar în care au fost cercetați reprezentanții companiei americane Microsoft pentru practici de mituire în România?            
 2. A sesizat Serviciul Român de Informații Direcția Națională Anticorupție cu privire la practicile de mituire ale reprezentanților companiei americane Microsoft în România, în perioada 2004 – 2014? 3. S-a sesizat din oficiu Direcția Națională Anticorupție după declarația susmenționată a fostului președinte Traian Băsescu?
 
Solicit răspuns scris și verbal.

Senator
Valer Marian"