ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția i-a dat definitiv dreptate jurnalistului Dan Tanasă, care acuzase asociația ActiveWatch de încălcarea drepturilor omuluiu și la viață privată.
 
Un tribunal din Cosvasna a respins apelul formulat de  ActiveWatch împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe prin care Asociația  era obligată să-i plătescă daune morale lui Dan Tanasă, anunță jurnalistul pe blogul său.

În luna octombrie 2015, Judecătoria Sfântu Gheorghe a admis în parte acțiunea mea și obligat Asociația ActiveWatch, condusă de Mircea Toma, să-mi plătească daune morale pentru faptul că mi-a încălcat drepturile omului, scrie Dan Tanasă.

ActiveWatch a publicat în august 2014 pe blogul asociației un articol semnat de Adrian Szelmenczi, membru al acestei organizații, în care au fost date publicității, fără acordul meu datele mele cu caracter personal.

Acțiunea autorului articolului și a organizației din care acesta face parte și care a permis o astfel de faptă constituie clar o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Culmea, ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei se definește ca fiind ”o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public” și care, potrivit paginii sale de internet, a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile, prin acestea fiind și drepturile omului.

Articolul integral poate fi citit AICI.