ACTUALIZARE 17:1Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova. Postul România Tv a făcut publice imagini cu Liviu Dragnea în mașina poliției, cea de-a doua care a părăsit reședința liderului PSD. În imagini se observă Liviu Dragnea care este pe bancheta din spate și privește în fața ignorând camerele de filmat și are buletinul în buzunarul de la piept.

Conducerea PSD a anunțat că urmează să se întâlnească pentru a lua o decizie. Premierul Viorica Dăncilă este așteptată să preia conducerea interimară a partidului, până la viitorul congres.
 
ACTUALIZARE 16: 24 Liviu Dragnea a plecat cu mașina de la domiciliu și se îndreaptă spre Poliție pentru a se preda. Șeful PSD urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova.  O mașină cu geamuri fumirii, despre care se credea că este a liderului PSD, a fost lovită de mai mulți oameni strânși la casa lui Dragnea. Alții au huiduit în urma autoturismului.

ACTUALIZARE 13:45 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, luni, pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituție a două persoane care de fapt lucrau pentru Partidul Social Democrat. Decizia este definitivă, anunță antena3.
 
Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 le despăgubiri civile.

 Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus achitarea următorilor inculpați:

Șefu Olguța, condamnata cu suspendare

Constantin Balaban-un an cu suspendare pentru fals intelectual

Adriana Botorogeanu- 2 ani cu suspendare
Miloș Rodica - 3 ani cu suspendare

Marineci Gabriel - 3 ani cu suspendare

Bombonia Prodan- achitată pentru abuz în serviciu
Știrea inițială

Magistrații instanței supreme sunt așteptați să pronunțe, luni, o decizie definitivă în dosarul DGASPC Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, informează Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, la ultimul termen al dosarului DGASPC Teleorman, că va pronunța verdictul în procesul președintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai.

Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, care a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță.

Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că nu se teme de decizia definitivă pe care instanța supremă ar putea-o pronunța luni în cazul său, precizând că judecătorii sunt supuși unor presiuni inimaginabile. Liderul PSD a precizat și că nu are bagajele făcute.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews