ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sentință importantă în dosarul „Arsenie Boca”. A fost dată o primă sentință în procesul în care reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei și ai Mănăstirii Prislop au dat în judecată deținătorii mărcilor „Boca Părintele” și „Arsenie”, solicitând anularea pretențiilor acestora asupra numelui și imaginii monahului.


Episcopia Devei și Hunedoarei și Mănăstirea Prislop vor putea folosi, în continuare, pentru o perioadă de timp, numele și imaginea părintelui Arsenie Boca pentru comercializarea obiectelor de cult bisericesc, după ce au câștigat, la Curtea de Apel București, apelul depus împotriva sentinței Tribunalului București, a anunțat vineri, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei, părintele Gabriel Miricescu.

„Este vorba de o ordonanță președințială, ceea ce înseamnă o procedură simplificată, iar hotărârea dată are un caracter vremelnic, până la soluționarea pricinii, pe fond", a declarat, pentru AGERPRES, părintele Miricescu.

În dispozitivul minutei Curții de Apel București se arată, printre altele, că instanța constată că Episcopia Devei și Mănăstirea Prislop „sunt îndreptățite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca și a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menționate, în cadrul săvârșirii actelor comerciale cu produse (cărți, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane etc,) ce poartă numele și imaginea în discuție".

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei a explicat că mai este un proces, pe fond, la Tribunalul București, în urma căruia litigiul cu persoanele care susțin că dețin drepturile pentru marca "părintele Arsenie Boca" va fi tranșat definitiv.

Până la finalizarea acestui proces, Episcopia Devei și Mănăstirea Prislop pot comercializa obiectele de cult cu numele și imaginea părintelui Arsenie Boca.

„Este o hotărâre a instanței pe care nu o comentăm și de care luăm act. Ne manifestăm bucuria pentru această soluție și sperăm ca și litigiul pe fond să fie soluționat în mod legal", a spus părintele Gabriel Miricescu.