ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat luni că va pronunța verdictul în procesul președintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, potrivit cotidianul.ro
 
„Apel față de trei inculpați. Dragnea, Milos și Șefu. Solicităm pedepse orientate spre mediu, nu spre minim, ca la instanța de fond. Pentru Dragnea, și fapta de instigare la fals intelectual”, a precizat procurorul de ședință.
 
Procurorul DNA a cerut condamnări și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați pe fond.
 
Instanța a decis respingerea excepției de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar și cererea de amânare a procesului până după decizia Curții Constituționale, formulate de avocații apărării.
Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.