ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva minute după ce Putin și-a încheiat discursul din această dimineață, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de rezerviști ruși vor fi chemați la datorie în cadrul mobilizării "parțiale", potrivit Moscow Times.

Șoigu a precizat că această măsură reprezintă doar o mică parte din numărul de oameni care ar putea fi mobilizați în țară, amintind că Rusia are potențialul de a mobiliza până la 25 de milioane de oameni, conform BBC
 
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a descris războiul în curs de desfășurare ca fiind "dificil". "Noi nu luptăm împotriva Ucrainei", a explicat el, întrucât Ucraina însăși "a rămas de mult timp fără arme", ci "împotriva întregului Occident și a NATO". El a adăugat că "toate tipurile de arme, inclusiv triada nucleară, își pot îndeplini sarcinile", relatează portalul italian la Repubblica.