ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Joel Wallskog a fost cândva un chirurg ortoped de succes, având o carieră de 20 de ani ca specialist în înlocuirea articulațiilor. Wallskog primea în cabinetul său din Wisconsin aproape 6.000 de pacienți pe an, scrie Susan C. Olmstead pe site-ul The Defender.

Căsătorit cu iubita sa din facultate timp de aproape 30 de ani și tată a patru copii, Wallskog avea o viață „fantastică”, după cum s-a exprimat el.

Dar vaccinarea cu serul COVID-19 de la Moderna i-a schimbat viața pentru totdeauna, a spus Wallskog. Starea de sănătate i s-a deteriorat rapid, făcându-l incapabil de a mai profesa.

Recent, acesta și-a spus povestea la CHD.TV (televiziunea organizației Children's Health Defense), într-un dialog avut cu Stephanie Locricchio în cadrul emisiunii „The People’s Testaments”.

Cu toate că își făcuse un test de anticorpi care i-a ieșist pozitiv, Wallskog a decis, totuși, să se vaccineze, după ce un prieten de-al său apropiat s-a îmbolnăvit de COVID și a fost intubat. 

„Făceam parte din sistemul de sănătate. Aveam încredere în sistem”, i-a spus el lui Locricchio, deși a mărturisit că nu a luat foarte ușor această decizie.

„Am avut unele îndoieli. Pur și simplu nu mi se părea logic. Tocmai trecusem prin COVID, am dovedit că aveam anticorpi... aveam imunitate naturală... Dar, repet, făceam parte din sistemul în care aveam încredere.”

A fost vaccinat prin intermediul angajatorului său, unul dintre cele mai mari 10 sisteme de servicii de sănătate din țară. În ciuda acestui fapt, atunci când i s-a administrat injecția, „nu s-a întocmit nicio hârtie, nu mi s-au pus întrebări despre istoricul meu medical, nu a existat niciun formular de consimțământ, absolut nimic”, a spus el.

Aproximativ o săptămână mai târziu, lui Wallskog au început să îi amorțească picioarele. Apoi a început să simtă ca și cum un curent electric îi trecea prin picioare în momentul în care își înclina capul înainte. El a comparat senzația cu „băgatul degetului în priză”.
 
Când a început să îi fie greu și să stea în picioare, și-a făcut de urgență un RMN, care a detectat o leziune la măduva spinării.
 
Un neurolog i-a pus diagnosticul de mielită transversă, o afecțiune cauzată de o inflamație a măduvei spinării. Mielina este învelișul protector care acoperă nervii, fără de care impulsurile electrice nu sunt transmise corect, ceea ce duce la pierderea sensibilității și a mobilității.
 
Dr. Joel Wallskog a ținut să sublinieze că faptul că este medic l-a ajutat să obțină un diagnostic rapid, dar le-a plâns de milă oamenilor obișnuiți care umblă de la un spitalul la altul și luni de zile până să li se pună un diagnostic și, uneori, acela e greșit.
 
În ciuda diferitelor tratamente și a odihnei, Wallskog are dureri și amorțeli și nu poate sta în picioare atât de mult încât să poată efectua o intervenție chirurgicală. Cariera lui s-a încheiat la începutul anului 2021.
 
„Uitați-vă singuri la date”
 
Wallskog se simte acum rușinat de faptul că este medic.

„Mă simt de parcă mi s-ar fi luat un văl de pe ochi... de parcă aș fi scăpat din roata hamsterului și am încetat să mai beau Kool-Aid și am început să pun întrebări”, a mărturisit el. „Am început să cercetez. Am început să vorbesc cu oamenii”.

„Uitați-vă singur la date”, a sfătuit el. „Nu așteptați presa, care va răstălmăci fiecare informație în parte.”
 
Interviul de aproape 47 de minute poate fi urmărit la CHD.TV: