ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Slovenia oprește definitiv vaccinarea cu serul produs de Johnson & Johnson, după ce s-a confirmat că decesul unei tinere de 20 de ani a fost provocat de serul Covid Janssen, informează Bugetul.ro. În luna mai, același „vaccin” a provocat moartea soției unui deputat sloven.

Slovenia oprește temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson după ce experții au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge, a avut legătură cu vaccinarea, a anuțat marți ministrul sănătății, Janez Poklukar. Specialiștii au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale, cauzate de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicație „rară” indusă de vaccinul Covid. 

Acesta nu ar fi primul deces cauzat în Slovenia de serul Covid Janssen: în luna mai, soția unui deputat sloven a murit după ce i s-a administrat doza unică produsă de Johnson&Johnson.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a anunțat ministrul Poklukar, într-o conferință de presă după publicarea rezultatelor.

Și vaccinările cu serul produs de AstraZeneca, ce utilizează aceeași tehnologie a „vectorului viral” ca și cel de la Johnson & Johnson și, de asemenea, este considerat răspunzător pentru câteva cazuri „rare” de tromboză (formarea de cheaguri de sânge), vor fi „foarte probabil” abandonate, a anunțat Bojana Beovic, șeful grupului de specialiști care consiliază guvernul sloven cu privire la vaccinările Covid.

Pe de altă parte, Slovenia impune de vineri vaccinarea Covid obligatorie a celor ce lucrează în administrația publică, ceea ce va face ca angajații să se vaccineze, cel mai probabil, cu serurile Covid bazate pe tehnologia ARN mesager, care au provocat la rândul lor o mulțime de reacții adverse, mai ales miocardite, pericardite și AVC-uri. Astfel că ne întrebăm dacă nu cumva recunoașterea tardivă a defectelor vaccinurilor Covid cu adenovirus este asumată oficial cu singurul scop de a le înlocui cu cele bazate pe ARN mesager, la fel de problematice și care se pare că vor necesita vaccinare perpetuă din 6 în 6 luni pentru supraviețuitorii inoculărilor anterioare.