ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Sibiului, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, a dat în folosință în luna februarie un serviciu ambulanțier și un cabinet stomatologic, care vor oferi servicii autorizate, destinate săracilor și vârstnicilor care locuiesc în zone unde medicii nu fac față, potrivit portalului Turnul Sfatului

Serviciul ambulanțier a fost creat pentru a veni în întâmpinarea persoanelor sărace și greu deplasabile, ajutându-le cu transportul la recuperare sau tratament, la adresa de domiciliu sau la cămin, în Sibiu sau în alte localități. Ambulanțele acestui serviciu colaborează și la activitățile din cadrul Programului Socio-Medical Sănătate pentru Sate sau din campania Donează sânge, salvează o viață!, pate din misiunea social-filantropică a Bisericii.

„Serviciul ambulanțier a fost autorizat și ca dispecerat în luna decembrie 2019 și a primit avizul Direcției Sănătate Publică în cursul aceleași luni. Cu această ambulanță, pe perioada iernii, se dorește distribuirea de îmbrăcăminte sau ceai cald persoanelor fără adăpost din oraș. Totodată pe perioada caniculei, se vor organiza, în spații publice intens circulate, puncte de revitalizare. Asociația are ca misiune asistarea persoanelor care traversează momente dificile ale vieții, pentru dezvoltarea abilităților personale, de a face față creativ și eficace problemelor, mobilizarea resurselor comunității pentru sprijinul celor aflați în dificultate, participarea la inițierea, dezvoltarea și aplicarea măsurilor de politică socială în domeniu, participare activă la viața socială”, a explicat pr. dr. Adrian Roman, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Serviciul ambulanțier va fi complementar altor programe derulate de Biserică în domeniul sănătății, cum ar fi Programul Socio-Medical „Sănătate pentru Sate”, care oferă asistență medicală gratuită locuitorilor unor zone defavorizate de pe raza eparhiei, unde fie nu există medic de familie, fie pacienții nu-și pot deconta consultația prin CNAS. De serviciile acestui program, implementat de Biserica Ortodoxă în parteneriat cu mai multe instituții și asociații, au beneficiat 2.325 de persoane, dintre care 300 în cursul anului trecut