ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociatia Filantropia Ortodoxă Bistrița Năsăud, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a inaugurat in urma cu 5 ani un serviciu privat de ambulanță. Acesta se adresează pacienților care nu se află în stare critică, dar care nu se pot deplasa pentru tratament.

Potrivit Radio Renașterea, Serviciul de Ambulanță Filantropia Ortodoxă, singurul serviciu de Ambulanță autorizat de Ministerul Sănătății din Patriarhia Română, efectuează activități de transport sanitar neasistat, adică transportul pacienților care nu se află în stare critică și nu necesită monitorizare și îngrijiri medicale speciale pe durata transportului. Pentru cei asigurați, dar și pentru cazurile sociale, serviciile de transport sunt gratuite. Anul trecut serviciul de ambulanță a parcurs peste 70 de mii de kilometri și a venit în ajutorul a 400 de pacienți. Anual sunt transportați în jur de 350- 400 de pacienți și parcurși peste 50.000 km. Din anul 2015 au fost transportați 1314 pacienți și 197.749 km. parcurși.
 
Unul dintre cele mai recente proiecte din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” este serviciul de transport al pacienților hemodializați. Mașinile Asociației parcurg întregul județ și trasportă zilnic circa 30 de pacienți de la domiciliu până la Spitalul de Urgență din Bistrița pentru a urma tratamentul fără de care viața lor ar fi pusă în pericol. Anul trecut au fost parcurși peste 270 de mii de km în sprijinul persoanelor dependente de dializă.

Pentru transportul pacienților dializați s-a încheiat un contract cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița prin care se transportă zilnic, de pe raza întregului județ 33 de pacienți.

Mașinile Filantropia Ortodoxă parcurg în fiecare zi întregul județ, purtând sigla Filantropia Ortodoxă și Sfânta Cruce, trasportând pacienții de la domiciliu până la Spitalul de Urgență Bistrița și retur, de luni până sâmbătă, inclusiv în sărbătorile legale.

În anul 2019 au fost parcurși 271.259 km, iar de la începerea activității, luna iulie 2018, s-au parcurs 400.795 km. (Pr. Dr. Marius Pintican, Președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistrița-Năsăud)

Citiți textul integral AICI.