ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți,12 septembrie 2023, orele 11.00-13.00 Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului va organiza la Casa Academiei, unde se gasește acum sediul INST, sesiunea comemorativă dedicată lui Radu Ciuceanu, la un an de la trecerea la cele veșnice, anunță Centrul de Studii Ruse și Sovietice.

Vă așteptăm alături de noi, să onorăm memoria celui care a fost luptător în rezistența armată anticomunistă, deținut politic, opozant al regimului comunist, profesor, mentor, director fondator al INST și membru de onoare al Academiei Române. 

Pentru că locația pune uneori probleme, adăugăm următoarele detalii:  Sala de conferințe în care se va desfășura manifestarea este pe latura dinspre Calea Rahovei. Este paralel cu Palatul Bragadiru, minunat monument arhitectonic. Un alt reper sunt Galeriile de Artă ale Academiei Române. Sala de conferință este în partea stângă cum priviți spre Galerii. Se poate intra cu mașina, Casa Academiei având parcare proprie.
 
Despre Radu Ciuceanu:
 
Arestat în septembrie 1948, la vârsta de 20 de ani (după ce a activat doi ani în Mișcarea Națională de Rezistență Anticomunistă din Oltenia), anchetat și condamnat la 15 ani temniță grea pentru «crimă de uneltire împotriva ordinii sociale». Deținut la penitenciarele Craiova, Pitești, Jilava, Târgșor, Gherla, Aiud, Văcărești, Dej.
 
Eliberat după 15 ani de detenție. Istoric, apărător al monumentelor supuse demolărilor, în special al Mănăstirii Văcărești. Participant la evenimentele din 1989 și, după 1990, co-fondator al Asociației Foștilor Deținuți Politic, om politic, fondator al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului și membru de Onoare al Academiei Române.
 
Pe aceeași temă:
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews