ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de Drept pune la îndoială competența lui Florin Cîțu și a decis să sesizeze ANAF-ul, după ce a consultat declarația de avere a ministrului propus pentru Finanțe.  Avocatul și profesorul de Drept Corneliu-Liviu Popescu a făcut o petiție către ANAF în care sesizează faptul că Florin Cîțu, propus să gestioneze Finanțele României, fie nu știe să completeze o declarație de avere, fie este un evazionist fiscal, scrie qmagazine.ro.


”Având în vedere declarația de avere din data de 22.11.2019 a domnului Florin Vasile Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, dată la numirea în funcție, (...) în care la cap. VII pct 3. „venituri din cedarea folosinței bunurilor” acesta indică la rubrica ”sursa venitului”: „contract vânzare bunuri imobile”, iar la rubrica ”venitul anual încasat”: „300.000 lei”.
- Diferența fundamentală între cele două instituții juridice, vânzarea unui bun (care transferă dreptul de proprietate) și cedarea folosinței unui bun (cum ar fi închirierea)
- Diferența fundamentală între venitul din transferul proprietăților imobiliare din patromoniul personal, și venitul din cedarea folosinței bunurilor.

- Faptul că omul mediu știe diferența dintre vânzarea unui bun și închirierea unui bun și stie că impozitul în cazul vânzării unui imobil se calculează și se încasează de notarul public la autentificarea contractului de vânzare, în timp ce impozitul pe venitul din cedarea folosinței bunurilor se declară și se plătește direct de proprietar.

- Faptul că într-un stat democratic și drept, ministrul Finanțelor Publice ar trebui să aibă cunoștine juridice și fiscale măcar de nivelul omului mediu, întrucât Agenția Națională de Administrare Fiscală se află sub autoritatea ministrului Finanțelor Publice, solicit ANAF să acorde din oficiu asistentă fiscală”, se arată în petiția avocatului Liviu Popescu.

În plus, avocatul cere ANAF să sesizeze Agenția Națională de Integritate și să efectueze un control de inspecție fiscală în acest caz.

”(...)În calitate de cetățean, alegător și contribuabil, am interesul legitim să știu dacă ministrul Finanțelor Publice este un incompetent profesional monumental în materia fiscalității,  (...) și/sau este un analfabet funcțional, (...) și/sau este un evazionist fiscal demn de dispreț”, se mai arată în petiția avocatului către ANAF.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews