ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătorește zilele „Iarmarocului de Sfântul Ilie” pe 18 și 19 iulie, unde Teatrul Muzical „Ambasadorii” prezintă spectacolul „ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE” în cele două seri, de la 17:00, într-un cadru menit să refacă atmosfera vechilor târguri de odinioară.

„Lume, lume, hai la basme! Weekendul acesta, vă invităm, cu mic, cu mare, să ne însoțiți la „Iarmarocul de Sfântul Ilie”, organizat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Într-un cadru menit să refacă atmosfera vechilor târguri de odinioară, prezentăm sâmbătă, 18 iulie si duminică, 19 iulie, de la ora 17:00, spectacolul ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE – un musical de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Viorica Petrovici, adaptare Ivona Cristescu după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu.

Într-o ingenioasă scenografie ce îmbină elementele clasice cu tehnica modernă, costume de epocă ce poartă amprenta spiritului nostru popular, o muzică originală ușor de memorat, dansuri de curte, dar și dansuri românesti, artiștii noștri dedică acest spectacol copiilor de la 3 la 12 ani, precum și celor care vor, pentru un ceas, să viseze cu ochii deschiși.

Basmul este prezentat, cu umor tipic românesc, de împărați, împărătese, fete și feciori de curte, zmei, vrăjitoare și multe personaje fantastice, pregătite să își dezvăluie povestea cu tâlc și morală.

Spectacolul se înscrie în Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României , eveniment organizat sub egida Ministerului Culturii. #SAMER

Accesul se face în baza biletului de intrare la Muzeul Național al Satului, în limita locurilor disponibile”, se arată în descrierea evenimentului, pe pagina de social media a Muzeului Satului. 

Totodată, copiii și tinerii sunt așteptați în perioada 20 iulie - 7 august să participe, în baza înscrierii prealabile, la atelierele de meșteșuguri populare din cadrul Taberei de creație „Vara pe uliță”, organizate de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și partenerii acestuia.