ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Biserica Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie din Constanța, astăzi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene (Grecia), IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și PS Macarie de Glavinitsa (Bulgaria).

Sâmbătă, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. De la ora 7.30, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța i-au întâmpinat pe IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene, Grecia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și pe PS Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse, Bulgaria, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, apoi au mers în procesiune la biserica „Sf. Haralambie”, unde ierarhii, împreună cu preoții și diaconii, au oficiat Sfânta Liturghie. VIDEO:

Începând de ieri, 9 februarie, până duminică, 11 februarie, ora 18.00, credincioșii pot cinsti icoana Maica Domnului „Înjunghiata”, adusă de la mănăstirea Piatra Tăieturii, din județul Suceava. De la ora 21.40, IPS Teodosie va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța iar Duminică, 11 februarie, de la ora 8.15, împreună cu IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene (Grecia), și delegația care îl însoțește, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, informează Arhiepiscopia Tomisului.