ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din ziua de 25 octombrie 2018, prezidată de Patriarhul României, au fost luate mai multe hotărâri printre care și cea privind anul omagial și comemorativ 2020. Anul 2020 a fost declarat „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, scrie basilica.ro.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat programul-cadru pentru anul 2019, „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”.

Anul în curs a fost declarat Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, întrucât în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.