ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Sinod a declarat anul 2017 ca Anul omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Deciziile au fost luate în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată miercuri și joi, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția patriarhului Daniel, arată un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române transmis AGERPRES.

De asemenea, Sfântul Sinod a mai hotărât: înscrierea în calendarul bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul din Drama cu ziua de prăznuire la 4 noiembrie; actualizarea de către parohii a pomelnicelor cuprinzând eroii creștin-ortodocși (ai Războiului de independență, ai celor două războaie mondiale — atât pe frontul de vest, cât și de est, ai închisorilor comuniste, ai Revoluției din decembrie 1989), care sunt pomeniți la sărbătoarea Înălțării Domnului — Ziua Eroilor; extinderea la nivel național, începând cu anul 2016, a Programului Sănătate pentru sate, desfășurat cu succes în lunile septembrie-octombrie 2015 ca proiect pilot la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews