ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul de presă al Patriarhiei Române anunță, într-un comunicat, că, în urma solicitării ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent „în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor”,  s-a decis convocarea Sinodului Permanent în zilele de 17 și 18 august.

Redăm mai jos comunicatul publicat de Basilica.ro:

„Urmare solicitării Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent „în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor” și urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare și regulamentare referitoare la cercetarea și judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Președintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru Statut și regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 și 28 iulie 2017 și ședința de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 și 18 august 2017.

Fixarea acestor date ține cont de prevederile statutare și regulamentare care nu permit cercetări disciplinare în posturi, inclusiv postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), precum și pe necesitatea unui cvorum de 2/3 din membrii Sinodului Permanent pentru validitatea ședințelor de lucru ale acestuia.”