ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La aproape un an după ce președintele Joe Biden a declarat că pandemia s-a încheiat, unele instituții și locuri de muncă au reinstituit mandatele privind masca, în contextul în care administrația este pregătită să introducă noi reglementări COVID chiar luna viitoare, anunță Epoch Times.

Subvarianta COVID, cunoscută în prezent sub numele de Eris, care a fost observată în peste 50 de țări, inclusiv în Danemarca și Israel, a determinat un număr tot mai mare de profesioniști din domeniul medical și activiști din domeniul sănătății să înceapă să ceară restabilirea restricțiilor din epoca COVID, inclusiv acoperirea forțată a feței.

Cu toate acestea, publicul se poate aștepta ca orice nouă reglementare să fie întâmpinată de împotrivirea Congresului.
 
Reprezentantul Kevin Kiley (R-Calif.) a declarat pentru The Epoch Times că noile mandate ar fi "pur și simplu nepotrivite pentru orice nivel de guvernare".

"Ideea că anumite jurisdicții și instituții s-ar grăbi să intre din nou în modul de mandat nu va fi bine primită de nimeni în această țară", a spus dl Kiley. "Președintele însuși a declarat sfârșitul urgenței naționale. O analiză a dovezilor din jurul acestor mandate nu a arătat un impact pozitiv asupra sănătății."

Cu toate acestea, în unele părți ale țării, mandatele pentru măști au sosit deja. O ușoară recrudescență a virusului a determinat două spitale din Syracuse, New York, University și Community General, să reintroducă obligativitatea folosirii măștilor și a testării COVID pe 17 august, potrivit presei locale.

"Cu efect imediat, este necesară masca obligatorie a feței pentru toți angajații, vizitatorii și pacienții din zonele clinice", a instruit o notă trimisă personalului și obținută de Syracuse.com. "Zonele clinice sunt definite ca fiind orice locație în care pacienții se adună, așteaptă, transportă temeinic sau primesc îngrijiri."

În Los Angeles, marele studio de la Hollywood Lionsgate a cerut angajaților să își acopere fețele în clădirile sale de birouri din Santa Monica. Politica a fost anunțată într-o notă internă obținută de Deadline, cerând ca "Angajații trebuie să poarte o mască de acoperire a feței de grad medical (mască chirurgicală, KN95 sau N95) atunci când se află în interior, cu excepția cazului în care sunt singuri într-un birou cu ușa închisă, mănâncă în mod activ, beau în mod activ la biroul lor sau la postul de lucru sau dacă sunt singurul individ prezent într-un spațiu de lucru mare și deschis".

În Atlanta, Georgia, Morris Brown College din Georgia a anunțat un mandat de utilizare a măștilor pentru toți cei care intră în campusul său. Într-o postare pe Instagram din 20 august, colegiul a declarat că "toți studenții și angajații sunt obligați să poarte măști de protecție (personalul își poate scoate măștile de protecție atunci când se află singur în birourile lor)".

Oficialii din domeniul sănătății încep, de asemenea, să îndemne la revenirea măștilor în rândul publicului larg.
 
Agenția de Sănătate Publică a comitatului Los Angeles a recomandat ca locuitorii cu risc ridicat să poarte măști, citând o creștere a cazurilor de COVID.

Mai mult, o nouă doză de rapel pentru COVID, adaptată la cea mai recentă variantă, este așteptată să fie lansată luna viitoare, a declarat pentru NBC News Dr. Mandy Cohen, director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

"Probabil că vom vedea acest lucru ca o injecție COVID anuală, la fel ca și vaccinul antigripal", a declarat Dr. Cohen.