ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce am prezentat recomandările colonelului Dan Dumitru, al treilea, ca valoare, Instructor de Supraviețuire Urbană din lume, publicate în exclusivitate de reporterul de război Cristian Botez, azi revenim cu noi sfaturi utile.

Pe 3 martie 2022, autorul site-ului de supraviețuire PREGĂTIRI.RO ne avertiza, discret:

Nu mai spuneți la nimeni, dar…

Mergeți și scoateți niște cash, faceți plinul la mașină, umpleți canistrele (dacă le aveți). Dacă așteptați să citiți asta în presă, e deja prea târziu.”

Astăzi, după cum auzim că se dă la știrile de la TV, e deja prea târziu. După ministrul Energiei, Virgil Popescu, însă nu:

"România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!", anunță Virgil Popescu.

Și totuși, benzinăria ungurească MOL a aplicat o creștere nesimțită și provocatoare la adresa economiei românești, de peste 11 lei litrul de benzină, generând panică în unele localități.

Acesta e doar începutul. Pentru a fi pregătiți, vă recomandăm mai jos resursele site-ului citat, unde veți găsi, între altele, inclusiv un Manual de Supraviețuire în format PDF. Doamne, ajută!

(Pentru cei interesați, aici găsiți și o hartă cu adăposturi, dacă vreți să puneți murături: adapostulmeu.ro.)

Ghiduri și resurse utile

 

Articole rapide:

  1. Cum ajungem să ne preocupe supraviețuirea
  2. Cum începem pregătirile: începuturi și necesități
  3. Cum începem să adunăm lucrurile de care avem nevoie
  4. Ce facem dacă pică curentul
  5. Pregătiri pentru inundații
  6. 10 lucruri de avut mereu la noi
  7. Pregătiri de iarnă pentru căldura personală
  8. Pregătire mașină pentru iarnă
  9. Minime exerciții fizice
  10. Pregătiri pentru proteste
  11. Cel mai ieftin kit de bushcraft
  12. Site-ul oficial ISU – FiiPregătit.ro

Cărți:

Youtube:

Youtube Români:

  • Stuff: