ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția Română a făcut o serie de recomandări pentru utilizatorii de telefonie mobilă.  Astfel, politia română transmite că, pentru folosirea în siguranță a telefonului mobil, este necesară instalarea doar a aplicațiilor necesare și să fie verificate datele la care are acces respectiva aplicație, să fie setată o parolă, iar blocarea dispozitivului să fie cât mai rapidă. De asemenea, printre recomandări se numără salvarea periodică a datelor pe un suport extern și evitarea rețelelor wi-fi publice în timpul operațiunilor bancare , informeaza News.ro.


Astfel, pentru a folosi în siguranță telefonul, polițiștii recomandă precauție când sunt instalate diverse aplicații și să se evite accesare link-urile primite prin e- mailuri care solicită actualizarea informațiilor personale.

"Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată”, se arată în recomandările Poliției.

Totodată, este necesară configurarea telefonului astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivității. Și salvarea periodică a datelor pe un suport extern pentru a le putea recupera, în caz de pierdere, se numără printre recomandările făcute de instituție.

Trebuie evitată și rularea programelor a căror origine nu este cunoscută și nu poate fi verificată și nu trebuie accesate atașamentele din e-mailurile venite din partea expeditorilor necunoscuți. Nici link-urile primite prin e-mail și care solicită actualizări de informații nu trebuie accesate.