ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După deshumarea care a avut loc astăzi la cimitirul Mănăstirii Cernica (VIDEO mai sus), unde Părintele Prof. Dr. Gheorghe Holbea, a ținut slujba de parastas, osemintele Mărturisitorului Ioan Ianolide au ajuns la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.

„Mulțumim doamnei Constanța Ianolide, soția marelui mărturisitor, care a cerut reînhumarea lui Ioan Ianolide de la Mănăstirea Cernica la Mănăstirea Paltin, acolo unde și dânsa viețuiește acum, sub îngrijirea maicilor.” a anunțat mănăstirea ctitorită de vrednicul de pomenire Părinte Justin, de la a cărui plecare la ceruri se împlinesc pe 16 iunie 11 ani. Cel mai probabil slujba de reînhumare va avea loc chiar de Sfântul Justin Martirul și Filosoful, pe 1 iunie.

„Să avem rugăciunile acestui mare mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste!”, au mai scris maicile, oferind filmarea de mai jos urmată de slujba de pomenire din continuare, care a avut loc cu soția sa alături de sfintele moaște:

Slujba de pomenire:

Observând culoarea galbenă a craniului, a sfintelor moaște ale mărturisitorului Ioan Ianolide, profesorul Florin Palas, un cunoscut cercetător al vieții martirilor din închisori, a exclamat „E sfânt!”.

FOTO: Valentin Trușcă