ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Shane Warne, o emblemă a cricketului australian, a murit vineri din cauza unui atac de cord, după ce a fost găsit zăcând fără semne de viață într-o vilă din Thailanda, informează The Sun.

Într-un comunicat emis de echipa sa se arată că „Shane a fost găsit în stare de inconștiență în vila sa și, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cadrele medicale, nu a putut fi resuscitat”.
 
Potrivit poliției din Thailanda, Warne locuia împreună cu niște prieteni care au încercat din răsputeri să îi salveze viața. Aceștia au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute înainte de sosirea unei ambulanțe care l-a dus la Thai International Hospital, unde a fost declarat mort.
 
Moartea sa a survenit la doar câteva ore după ce și-a exprimat pe Twitter tristețea față de decesul legendarului jucător de cricket Rod Marsh, care a suferit tot un atac de cord, la vârsta de 74 de ani:
  
„Sunt trist să aflu vestea că Rod Marsh a murit. El a fost o legendă a jocului nostru minunat și o sursă de inspirație pentru atât de mulți tineri, băieți și fete.”
 
 
Shane Warne a fost căpitanul echipei naționale a Australiei în meciurile internaționale de o zi/One Day Internationals și era considerat unul dintre cei mai buni aruncători din istoria cricketului. În data de 21 decembrie 2006, Warne și-a anunțat retragerea.
 
Potrivit The Covid Blog, Warne era dublu (și poate chiar triplu) vaccinat anti-Covid. Iată ce declara în iulie anul trecut într-un interviu acordat Sky News: 
 
„Faceți-vă cele două doze de vaccin și obișnuiți-vă cu situația, învățați să trăiți cu ea. Să mergem cu toții să ne vaccinăm și să ne vedem mai departe viață.” VIDEO: 


Warne a vorbit despre experiența sa în Marea Britanie și a spus că australienii trebuie să urmeze același model. De asemenea, a povestit cum a fost nevoit să stea în carantină timp de 14 zile într-una dintre acele tabere COVID din Australia, la întoarcerea sa dintr-o călătorie internațională. În loc să se arate nemulțumit de situație, el a spus: „Acestea sunt regulile, nu există excepții și așa și trebuie să fie”.
 
Cu toate acestea, în octombrie, s-a arătat revoltat în legătură cu regulile de carantinare ale Australiei pentru călătorii internaționali vaccinați și cu test Covid negativ:
 
 
Anterior, pe 2 august, anunțase pe Twitter că s-a infectat cu SARS-CoV-2, deși era vaccinat cu două doze:

 
 
Cu toate acestea, pe 23 septembrie, într-un interviu acordat publicației Perth Now, și-a reiterat poziția favorabilă vaccinării:

„Este alegerea fiecăruia dacă se vaccinează sau nu, dar pentru mine este destul de simplu: „Vaccinați-vă” trebuie să fie mesajul pentru toată lumea, astfel încât să ne putem întoarce la un fel de normalitate”.
 
În plus, a ținut să își exprime dezacordul față de atitudinea lui Novak Djokovici la Australian Open:
 
 
Presa mainstream relatează că Shane Warne ar fi murit de „cauze naturale”.