ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația americană pentru alimente și medicamente(FDA) a autorizat joi o a treia doză (de rapel) a vaccinurilor COVID-19 de la Pfizer și Moderna pentru persoanele cu sistemul imunitar compromis, relatează Reuters.

Alte câteva țări, cum ar fi Israel și Germania, intenționează să administreze sau au administrat deja al treilea vaccin pentru a evita „o nouă criză” cauzată de varianta contagioasă Delta a coronavirusului.

Pfizer a declarat că eficacitatea vaccinului pe care l-a dezvoltat împreună cu BioNTech scade în timp, citând un studiu care a arătat o eficacitate de 84% de la un vârf de 96% la patru luni după o a doua doză.

Moderna a declarat, de asemenea, că vede o eventuală nevoie de doze de rapel, mai ales că varianta Delta a provocat infecții "descoperite" la persoanele complet vaccinate.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din SUA a modificat joi autorizațiile de utilizare în regim de urgență a vaccinurilor pentru a permite o doză suplimentară la anumite persoane, în special la cei care au primit un transplant de organe solide sau la cei diagnosticați cu afecțiuni care sunt considerate a avea un nivel echivalent de imunocompromitere.

Rapoartele de infecții în rândul persoanelor vaccinate și îngrijorările legate de scăderea protecției au impulsionat națiunile bogate să distribuie vaccinuri de rapel.

Stimulate de vaccinarea în masă, cazurile de coronavirus din Statele Unite au atins cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni, potrivit statisticilor datelor Reuters.

„Este posibil ca persoanele cu un sistem imunitar slab să nu fie suficient de protejate de vaccinurile existente împotriva COVID-19”, au declarat oficialii americani.

Autoritățile de reglementare din SUA trebuie să autorizeze complet vaccinurile COVID-19 sau să modifice aprobările de utilizare de urgență ale acestora înainte ca oficialii să poată recomanda vaccinuri suplimentare. 

Un grup de consilieri ai CDC se va întâlni vineri pentru a discuta despre eligibilitatea persoanelor imunocompromise pentru doze de rapel.

Analiștii de pe Wall Street se așteaptă ca autorizarea unei doze de rapel pentru o populație largă să susțină profiturile producătorilor de vaccin COVID-19, deoarece sute de milioane de persoane complet vaccinate vor reveni pentru o doză suplimentară.