ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clubul de fotbal Brighton, din Premier League, Anglia, a anunțat retragerea șocantă a lui Enock Mwepu la vârsta de 24 de ani, după ce mijlocașul a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă ereditară, transmite Daily Mail.

Într-o declarație, clubul a precizat că această afecțiune "l-ar expune pe Enock la un risc extrem de ridicat de a suferi un eveniment cardiac potențial fatal dacă ar continua să joace fotbal”.

Internaționalul zambian a jucat 27 meciuri pentru Brighton după ce a sosit la club de la Red Bull Salzburg pentru aproximativ 18 milioane de lire sterline în iulie 2021.

Brighton a declarat că Mwepu "a fost sfătuit că singura opțiune, de dragul propriei sale siguranțe, este ca el să nu mai joace fotbal".

Mwepu a declarat că speră să continue să se implice în sport după ce a primit vestea devastatoare. 

„Un băiat dintr-un mic orășel din Zambia numit Chambishi are câteva vești de împărtășit”, a scris Mwepu într-o declarație pe rețelele de socializare.

El a fost puternic pentru a-și urma visul de a juca fotbal la cel mai înalt nivel și, prin harul lui Dumnezeu, și-a îndeplinit visul ajungând în Premier League.

Unele vise au însă un sfârșit, așa că anunț cu tristețe că trebuie să îmi agăț ghetele în cui din cauza sfatului medical pe care l-am primit.

Acesta nu este însă sfârșitul implicării mele în fotbal, intenționez să rămân implicat într-o anumită calitate.

Aș dori să profit de această ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care m-au sprijinit în călătoria mea în fotbal, inclusiv soției și familiei mele, agentului meu 12MAN, Federației Zambiei, tuturor cluburilor mele anterioare, coechipierilor și antrenorilor, și în special tuturor celor de la Brighton and Hove Albion”.
 Imagine


Managerul lui Brighton, Roberto De Zerbi, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu jucătorului. 'Îmi pare atât de rău pentru Enock', a spus el. 

„Înainte de a ajunge m-am uitat la toată echipa, iar el era un jucător de care eram foarte încântat și cu care abia așteptam să lucrez. Vom face tot ce putem pentru a-l ajuta”.

Președintele lui Brighton, Tony Bloom, a adăugat: „Suntem cu toții absolut devastați pentru Enock.”

„El și familia sa au avut câteva săptămâni traumatizante și, deși suntem doar recunoscători că a trecut prin această perioadă, a văzut o carieră atât de promițătoare scurtată la o vârstă atât de tânără”.

Mwepu a jucat șase meciuri în Premier League pentru Brighton în acest sezon, cea mai recentă apariție a sa fiind în victoria cu 5-2 împotriva lui Leicester, pe 4 septembrie. 

Jucătorul de 24 de ani a lipsit din echipă la toate ultimele patru meciuri ale clubului.

Cluburile din Premier League și-au sporit controalele asupra jucătorilor de când Christian Eriksen a suferit un stop cardiac pe teren în timp ce juca pentru Danemarca la Euro 2020.

Jucătorii sunt supuși unor controale în fiecare vară, în timp ce verificările cardiace fac parte, de asemenea, din vizita medicală riguroasă la care sunt supuși înainte de a semna pentru un club. 


Aguero s-a retras la vârsta de 33 de ani în decembrie 2021.