ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă în fața reședinței din Ierusalim a premierului Benjamin Netanyahu pentru a-și manifesta nemulțumirea față de acuzațiile de corupție cu care se confruntă premierul și față de modul în care a gestionat criza coronavirusului, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres

Protestatarii au arborat steaguri naționale și au cerut demisia premierului, pe care l-au atenționat, printr-un mesaj luminos proiectat pe o clădire, că timpul lui a trecut.

Benjamin Netanyahu, care și-a început un al cincilea mandat în luna mai, după o cursă electorală tensionată, acuză la rândul său protestatarii că „subminează democrația” și canalele media israeliene, că încurajează contestarea.

„Al doilea val” de infectări cu noul coronavirus și reintroducerea de restricții, după ce în mai Israelul a ridicat interdicțiile de circulație care făcuseră să stagneze transmiterea bolii, au împins cota de popularitate a lui Netanyahu sub 30%. Între timp, rata șomajului a depășit 20%, iar economia țării se va contracta cu 6% în acest an, potrivit estimărilor.