ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Letoniei, Egils Levits, a fost testat pozitiv la coronavirus, deși este vaccinat cu serurile experimentale Covid. Rezultatul a venit la o zi după un test rapid efectuat de acesta miercuri seară, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Suedia. Președintele leton urmează să fie supus și unui test RT-PCR, a transmis biroul său de presă, potrivit Agerpres.  

Egil Levits, în vârstă de 66 de ani, a fost una dintre primele persoane din țara sa care s-au vaccinat cu un ser Covid. El și-a luat prima doză încă din februarie, când a vrut să dea tonul în fața camerelor de filmat pentru campania națională de injectare.

La fel cum a făcut și președintele României, Klaus Iohannis, care s-a aflat miercuri, 13 octombrie, față în față cu președintele Letoniei la evenimentul din Suedia - Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, potrivit DC News. Ca și la congresul PNL, Iohannis nu a purtat mască deși se afla într-un spațiu închis - nici conlocutorii lui nu par să fi făcut altfel, dintre care președintele leton este un contact direct al lui Iohannis, după cum îl dezvăluie imaginile surprinse la fața locului.

Potrivit Agerpres, Iohannis și-a amânat vizita pe care ar fi trebuit să o efectueze vineri și sâmbătă în Letonia, în urma veștii că președintele leton a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.  

Administrația Prezidențială dă asigurări că Iohannis a făcut la rândul său un test Covid și că rezultatul acestuia e negativ. Dar n-ar trebui sî intre în carantină ca contact?